Перші дні кішки вдома: як полегшити адаптацію

Кішки звикають до нового місця набагато довше, ніж собаки. Навіть найбільш товариська та ніжна кішка спочатку на новому місці може кілька днів ховатися і не даватися в руки. Це нормально. Не варто думати, що ви чи ваш дім їй не подобаються.

Що допоможе кішці обжитися на новому місці?enlightened

Безпечний куточокyes
Буде чудово, якщо ви вже купили своєму новому другові будиночок чи лежанку. Нехай у перший час це буде те місце, де кішка - одноосібний господар. Дайте їй час і зачекайте, доки вона сама прийде до вас.

Режим невидимкиyes
Якщо кішка ховається під ліжком або в іншому затишному місці, найкраще, що ви можете зробити, - не помічати її. Нехай вона вірить, що сховалася найкраще за всіх у світі, і тепер жоден страшний хижак її не знайде. За деякий час вона сама прийде спілкуватися.

Особисті речіyes
Майже всі коти люблять іграшки. Так що навіть якщо ваша кішка в режимі невидимки, можна закинути їй під ліжко іграшку з котячою м'ятою.

Смачна їжаyes
Зголодніла кішка стає набагато більш товариською. Так що поставте тваринці їжу та воду, і зачекайте. Вона прийде.
Пам'ятайте, що кішки не люблять, коли їхні миски стоять поряд з лотком, адже вони дуже охайні тварини.

Особисті кордониyes
Якщо у вас вдома вже мешкає кішка, дайте новачкові можливість познайомитися з господарем території без зайвого стресу. Деякі кішки обходяться обнюхуванням, іншим потрібно кілька тижнів, щоб прийняти новачка. Ідеально проводити знайомство кішок "через двері", коли вони мають можливість обнюхати одна одну з різних боків дверей. Допомагають також засоби легкого заспокоєння типу Feliway.

Краще не треба:

Купати кішку перші декілька тижнівno
Кішки не дуже люблять воду, і купання у новому домі – це жахливий стрес. Ви ж не хочете, щоб ваш новий друг одразу зрозумів, наскільки ви небезпечні?
Кішки в нашому притулку оброблені від паразитів і живуть у чистоті, тому вам не варто турбуватися про питання гігієни.

Хапати кішку руками без її бажанняno
Звичайно, дуже хочеться погладити пухнастого друга, взяти на руки та обійняти. Але навіть найприязніша кішка, злякана переїздом, може вирішити, що це порушення її кордонів, жахнутися чи подряпати вас. Дайте їй час оглянутися, вивчити територію. Вона неодмінно прийде до вас сама!

Знайомити кішку з малюкамиno
Ваш пухнастий друг напевно потоваришує з дітьми. Але для початку йому чи їй треба освоїтися. Маленькі діти часто бувають галасливими та емоційними, а перелякана кішка може помилково прийняти це за агресію. Дайте їй час.

Насильно знайомити котівno
Якщо ви зведете двох незнайомих кішок у тісному приміщенні або на руках, велика ймовірність, що знайомство перетвориться на бійку.

Сварити no
Перші дні в новому будинку кішка може неспокійно нявкати. Вона також не знає поки що правил вашого дому, так що може застрибнути на стіл або якесь місце, куди ви не плануєте її пускати. А ще кішка поки що не знає вашої території, так що може випадково сходити не у лоток. Вона поки що з вами мало знайома, тому гучний крик або лайка можуть підірвати її довіру до вас. Дайте кішці освоїтись, перш ніж вчити її правилам гарного тону.

Назад до всіх блогів
Допомогти